Gå till innehåll

Naturkunskap 2

{"X":0.2025,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Ämnet naturkunskap är till sin karaktär tvärvetenskapligt med en grund i biologi, fysik, geovetenskap och kemi. I ämnet behandlas hälsa, energi och hållbar utveckling, kunskapsområden som har vuxit fram där naturvetenskap möter samhällsvetenskap.

Hitta på sidan

Den här kursen kan du inte läsa om du läser Samhällsvetenskapsprogrammet beteende, Samhällsvetenskapsprogrammet idrott och ledarskap, Hantverksprogrammet frisör, Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller ett yrkesprogram

Det här lär du dig på kursen

Kursen passar dig som vill utveckla ditt språk och dina kunskaper om naturvetenskapens roll i världen. Kursen svarar på nyfikna frågor om både människan och vår omgivning.

Kursens syfte och innehåll

Naturkunskap 2 går igenom universums historia med de viktigaste händelserna från "big bang" till nutid för att du skall förstå hur allt som du är uppbyggd av som människa har uppkommit och fungerar. Vi tittar även på hur grundämnen, molekyler, ljus och annan strålning påverkar din hälsa, miljö- och hållbar utveckling. Du får lära dig grunderna i den vetenskapliga processen och hur naturvetenskapen påverkat historien. Naturkunskap 2 måste du ha för att komma in på ett stort antal utbildningar där du behöver grundläggande kunskaper om människans byggnad och livsprocesserna.