Gå till innehåll

Kök- och restaurangutbildning

{"X":0.1025,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Vi erbjuder en kök- och restaurangutbildning med inriktning på kök som vänder sig till dig som är kreativ och vill arbeta inom ett skapande yrke i en bransch med högt tempo och stor variation, där du som utbildad kock är enormt eftertraktad. Utbildningen sträcker sig över tre 20-veckorsperioder, och omfattar 1700 gymnasiepoäng.

Hitta på sidan

Det här lär du dig på yrkesutbildningen kök- och restaurang

Hos oss får du lära dig en mängd praktiska och teoretiska färdigheter som förbereder dig för att arbeta inom restaurangbranschen såsom:

  • Grundläggande matlagningstekniker
  • Råvaruhantering
  • Hygien och livsmedelssäkerhet
  • Köksorganisation och arbetsplanering
  • Menykunskap
  • Kombinera mat och dryck
  • Näringslära
  • Dryckeskunskap
  • Kreativ matlagning och presentation
  • Specialkost och allergier
  • Arbete i restaurangmiljö
  • Service och bemötande
  • Ekonomi och hållbarhet i köket

Detta ger dig förberedelse för ett brett utbud av roller, från kock till kökschef, och ger också insikt i hur hela restaurangverksamheten fungerar.

Aktuella kursstarer

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen omfattar 1700 poäng och sträcker sig över tre 20- veckorsperioder.

En del av utbildningen består av praktik (APL), där du har möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. I planeringen inför APL tar vi givetvis hänsyn till din eventuella tidigare arbetslivserfarenhet.

Varje kurs innehåller moment och lektionstillfällen där närvaro i skolan är obligatorisk. Dessa kan vara i form av diskussioner, föreläsningar, studiebesök eller praktiska övningar.

Utbildningen kan läsas som en kombinationsutbildning vilket innebär att du studerar det svenska språket och yrket samtidigt. Det innebär att du utbildar dig på kök- och restaurangutbildningen samtidigt som du studerar sfi - svenska för invandrare.

Efter utbildningen

Efter att ha avslutat kök- och restaurangutbildningen finns det många yrkesmöjligheter inom restaurang- och besöksnäringen. Här är några av de vanligaste yrkena du kan arbeta med:

  • Kock
  • Kallskänka
  • Kökschef
  • Servitör/Servitris
  • Konditor/Bagare
  • Egenföretagare