Gå till innehåll

Utbildningar

{"X":0.16,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Ölands utbildningscenter erbjuder olika alternativ för utbildning.

Hitta på sidan

Grundläggande vuxenutbildning

Kurser som syftar till att ge de kunskaper som du som vuxen behöver för att delta i samhälls- och arbetslivet samt möjliggör fortsatta studier på gymnasial nivå.

Gymnasial vuxenutbildning

Komvux på gymnasial nivå vänder sig till dig som vill komplettera din gymnasieutbildning, få dina kunskaper och din kompetens validerad eller kanske byta yrkesbana. Utbildningen bedrivs i kursform, och det är samma ämnesplaner och kunskapskrav som inom gymnasieskolan.

Komvux som anpassad utbildning

En utbildning där målet är att vuxna med funktionsvariation eller förvärvad hjärnskada ska stödjas och stimuleras i sitt lärande, med utgångspunkt i den enskildes behov och förutsättningar.

Svenska för invandrare (SFI)

En kvalificerad språkutbildning som syftar till att ge vuxna personer med annat modersmål än svenska grundläggande kunskaper i svenska språket.

Yrkeshögskola

Studera yrkeshögskola (YH-utbildningar) via TUC Yrkeshögskola med Borgholm som satellitort. Att studera via en satellitort är inte samma sak som att studera på distans.

Yrkesutbildning på gymnasial nivå

Ölands utbildningscenter erbjuder flera olika yrkesutbildningar på gymnasial nivå (Yrkesvux).

  • Barnskötare - elevassistent
  • Djurskötare i mjölkproduktion
  • Kök- och restaurangutbildning
  • Lokalvårdare
  • Undersköterskeutbildning

Studera på distans

Ölands utbildningscenter erbjuder flera kurser och yrkesutbildningar med möjlighet att läsa på ett sätt som passar dig. Vi har reguljära kurser, kvällskurser och distanskurser som kombineras med studiehall. Oavsett hur du väljer att studera får du den hjälp och stöttning av lärarna som du behöver, likaväl digitalt som på plats i skolan.

ÖUC Distans Länk till annan webbplats.

Relaterad information