Gå till innehåll

Biblioteket

Jenny Nyströmskolans bibliotek är beläget mitt i skolbyggnaden på våning 2. Här kan du få hjälp med att söka information till dina skoluppgifter, granska olika källor och få tips på böcker att läsa. I biblioteket finns ca 50 studieplatser där du kan sitta och läsa eller studera. Fråga gärna bibliotekarierna om du behöver hjälp med något!

Sök i bibliotekets katalog

Via länken kan du söka böcker som finns på Jenny Nyströmskolans bibliotek.

Bibliotekets katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du länkar till de vanligaste databaserna. Till vissa behövs inlogg, som du kan hämta på biblioteket.

Glöm inte att referera till dina källor! Använd APA referensguide Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att göra korrekta källhänvisningar.

Alla databaser och e-resurser

Via länken kommer du fler databaser, och andra länkar och e-reseurser inom olika ämnen. Du hittar även inloggningar till databaserna där, så att du kan använda dem hemifrån.

Alla databaser och e-resurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekets undervisning

Vi använder oss av en Google-site för att lägga upp alla de lektioner och genomgångar vi gör i klassrummen. Hit kan du gå för att repetera, eller för att komma ifatt om du var frånvarande när vi var i din klass.

Jennys bibliotek - undervisningssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Jenny Nyströmskolan har vi en plan för hur undervisning kring Medie- och informationskunnighet (MIK) ska bedrivas. Planens syfte är att skapa likvärdighet, progression och kvalitet i elevernas utbildning kring MIK. Alla elever på Jenny Nyströmskolan ska få en relevant och aktuell utbildning inom MIK, anpassat till respektive program.

MIK-plan på Jenny Nyströmskolans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boktips

Listor med bokförslag utifrån olika teman. Kanske letar du efter en bok om nära vänskap, HBTQ+ eller mobbning. Kollar in våra boktips! Alla böcker finns på skolbiblioteket.

Boktips-sidan på Jenny Nyströmskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vår podd och sociala medier

Lyssna på vår podd Bokprat där vi pratar om böcker vi har läst. Podden finns att lyssna på där poddar finns. På våra sociala medier får du boktips och information om saker som händer på biblioteket.