Gå till innehåll

Låna, reservera och beställa

{"X":0.2425,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Du får automatiskt ett lånekonto när du börjar som elev på skolan, och lånekontot används både för böckerna i biblioteket och för läroböcker. Om du vill ha ett fysiskt lånekort kan du komma till biblioteket och be om det. Är du anställd på skolan är du välkommen till biblioteket för att skapa ett konto.

Låneregler

Här ser du vilka regler som gäller för lån. För att få låna på biblioteket måste du vara elev eller personal på någon av gymnasieskolorna inom Kalmarsunds gymnasieförbund.

Lånetid

Lånetiden är normalt 4 veckor. Vid lov blir den oftast längre. Om ingen har ställt sig i kö på boken kan du låna om den. Du kan låna om i låneautomaten, via bibliotekskatalogen eller via personalen. Säg till någon av oss så hjälper vi dig.

Ta väl hand om böckerna

Böcker som lånas behöver skötas om så att andra kan låna dem efter dig. Om en lånad bok förstörs eller försvinner kan du bli ersättningsskyldig. Det betyder att du får ersätta boken med ett nytt exemplar.

 

Påminnelser och räkningar skickas ut enligt följande tider:

  1. Första påminnelsen skickas ut strax efter att boken skulle ha lämnats tillbaka. Den kommer direkt till din ksgyf-adress.
  2. Andra påminnelsen skickas ut en vecka efter den första påminnelsen. Påminnelsen skickas till din ksgyf-adress.
  3. Om böckerna inte är tillbakalämnade eller omlånade efter två påminnelser skickar vi en räkning, där varje bok ersätts med 100-300 kronor beroende på bok. Om du lämnar tillbaka böckerna river vi räkningen, men om du har tappat bort böckerna får du ersätta dem.

Reservera

Om en bok du vill låna är utlånad kan du ställa dig i kö på boken. Kom till biblioteket eller mejla oss så hjälper vi dig. Ibland kan vi också beställa in boken från en av de andra gymnasieskolorna i förbundet. När boken har kommit så ställs den på en särskild hylla åt dig. Du får då ett mejl om att boken finns att låna på biblioteket.

Beställa

Om du vill låna en bok som inte finns på biblioteket så kan vi beställa den åt dig. Ibland betyder det att vi köper in boken till biblioteket, och ibland betyder det att vi lånar in boken från ett annat bibliotek. Kom till biblioteket eller mejla oss så hjälper vi dig.