Gå till innehåll

Resekort (busskort)

{"X":0.0,"Y":0.035647279549718573,"Width":1.0,"Height":0.74859287054409007}

Elever som har minst 6 km färdväg mellan hemmet och skolan har rätt till resekort (busskort). Elever har rätt till resekort till och med det första kalenderhalvåret de fyller 20 år.

Hitta på sidan

Du som är folkbokförd i kommunerna Kalmar, Torsås, Mörbylånga, Borgholm, Nybro, Mönsterås och Oskarshamn och går i Kalmarsunds gymnasieförbunds skolor behöver inte söka utan resekortet delas ut första skoldagen.

Elever som är folkbokförda i andra kommuner måste söka resekort i sin hemkommun.

KLT-appen

Nu kan du få ditt resekort dirket i appen Kalmar länstrafik - så här gör du.

Om elev har dubbelt boende hos vårdnadshavare

Eleven är berättigad till resekort även i de fall de bor hos båda vårdnadshavare som har olika folkbokföringsadresser där en av adresserna ger rätt till resekort. I de fall behöver vi få en "Ansökan om elevresor vid dubbelt boende hos vårdnadshavare”. Skicka in er ansökan om elevresor vid dubbelt boende via vår e-tjänst.

Har du glömt eller tappat ditt resekort?

Om eleven har glömt sitt resekort så delas inte något tillfälligt ut. Elever som studerar vid gymnasie- eller folkhögskola behöver alltid uppvisa giltig biljett. Du behöver även kunna legitimera dig om du blir ombedd.

Om ett resekort går sönder eller tappas bort ska eleven eller vårdnadshavaren kontakta sin skola. Det kostar 200 kr för ett nytt kort. Alternativt använd KLT appen istället för kort. Läs hur du laddar ner KLT-appen och kopplar till resekort på vår webbplats.

Pia Palmblad

Ekonomi-/Antagningsassistent