Elevhälsa

I Kalmarsunds gymnasieförbunds verksamhet ingår elevhälsoarbete. Elevhälsan arbetar för att ge gymnasieeleverna det stöd de behöver under sin gymnasietid.
Hitta på sidan
I elevhälsan hos Kalmarsunds gymnasieförbund ingår skolsköterskor, skolkuratorer, specialpedagoger, speciallärare, studie- och yrkesvägledare, skolläkare och skolpsykolog. På varje gymnasieskola finns det EHT-team.
Gymnasist - att hantera livet i gränsen mellan ungdom och vuxen
Läs elevhälsans broschyr om råd och tips inför gymnasietiden.
Broschyren finns också översatt till följande språk:
The brochure is translated into the following languages:
Patientsäkerhetsberättelse Elevhälsans medicinska insats
Kalmarsunds gymnasieförbunds direktion är ansvarig vårdgivare enligt Hälso- och sjukvårdslagen och ska säkerställa god vård genom ett kvalitets- och ledningssystem. Enligt Patientsäkerhetslagen måste en årlig patientsäkerhetsberättelse upprättas för att redovisa strategier, mål och resultat inom patientsäkerhetsarbetet. Den ska vara klar senast 1 mars och vara tillgänglig för allmänheten. Dessutom krävs en kvalitetsberättelse som dokumenterar det systematiska kvalitetsarbetet. Elevhälsans medicinska och psykologiska insatser ingår i samma system, och därför redovisas allt i en gemensam kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse.
Ergonomi - variera din arbetsställning
Behåll din goda fysik, undvik smärta och öka koncentrationen genom att använda tipsen om variation, vinkel och rörelse.
Vår kropp - muskler och hjärna - är inte anpassad för stillasittande och ständigt skärmtittande. Behåll din goda fysik, undvik smärta och öka koncentrationen genom att använda tipsen om variation, vinkel och rörelse.
Är du utsatt för våld?
Upplever du att någon annan är utsatt för våld? Eller utsätter du andra för våld? Det är viktigt att du har koll på dina rättigheter och vet om att det finns nära till stöd och hjälp om du upplever dig utsatt.
- På Jämställdhetsmyndigheten
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om vart du kan vända dig om du behöver hjälp.
- På ungarelationer.nu
Länk till annan webbplats.kan du läsa om definitionen av våld och vad du inte ska godkänna.
- På UMO
Länk till annan webbplats. kan du läsa om olika former av våld och också vart du kan vända dig vid behov av stöd.
- Kvinnojouren
Länk till annan webbplats. arbetar för att alla våldsutsatta kvinnor och barn samt utsatta unga, ska erbjudas stöd och skydd oberoende av livssituation och bakgrund.
Viktigt att du alltid vet att du kan vända dig till din elevhälsa på skolan, socialtjänsten i din kommun eller polisen. Akuta situationer hänvisas alltid till polis.
Vi arbetar förbundsövergripande med elevhälsa

Stefan Regebro
Verksamhetschef och skolchef

Charlotte Blomqvist
Skolpsykolog och verksamhetschef EMI
Cecilia Vernersson
Samordnare för skolsköterskorna i förbundet. Skolsköterska på Jenny Nyströmskolan för Estetiska programmet och Naturvetenskapsprogrammet.