Gå till innehåll

NIU - Fotboll

{"X":0.15,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

NIU fotboll är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en elitfotbollssatsning.

Hitta på sidan

Du får möjlighet att träna tre till fyra förmiddagar i veckan. Dina instruktörer är kvalitetssäkrade genom att de är utbildade enligt SvFF lägst Diplom Avancerad eller S3. En utbildad målvaktsinstruktör finns också på plats vid minst två tillfällen i veckan. Fotbollsträningen är elitinriktad och kompletteras med fysträning, mental träning och kunskaper i träningslära och ledarskap.

Den största delen av träningen sker antingen på Guldfågeln Arena (pojkar) och på Gröndal (flickor), där du erbjuds träning på planer och gym av högsta kvalitet. Vid behov har du också tillgång till idrottsmedicinsk expertis och på träningsdagar serveras du frukost eller mellanmål. NIU fotboll genomförs i samarbete med elitklubbarna Kalmar FF och IFK Kalmar.

Ansökan och antagning

Ansökningsperioden till NIU fotboll är öppen. Antagning till NIU fotboll kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU fotboll görs på Svenska fotbollsförbundets webbplats senast den 1 december.

Intagningsdagar

  • 11 december klockan 08.30-11.30 - Pojkar dag 1
  • 12 december klockan 08:30-11.30 - Pojkar dag 2
  • 13 december klockan 08:30-11.30 - Pojkar dag 3 (om det behövs)
  • 14 december klockan 08:30-11.30 - Flickor

Spelaren kommer via mejl får besked om provspel en av dessa dagar alternativt tidigt avslag. Besked kommer efter att ansökningsperioden har gått ut den 1 december.

 

När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan.

Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan.

Det kommer att finnas cirka 20 platser på NIU fotboll som ska fördelas mellan pojkar och flickor beroende på söktryck. Fördelningen ska dock vara rimlig i förhållande till antalet licensierade spelare. Pojkar och flickor tränar var för sig. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen tas in.