Gå till innehåll

NIU - Fotboll

NIU fotboll är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en elitfotbollssatsning.

{"X":0.15,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Du får möjlighet att träna tre till fyra förmiddagar i veckan. Dina instruktörer är kvalitetssäkrade genom att de är utbildade enligt SvFF lägst Diplom Avancerad eller S3. En utbildad målvaktsinstruktör finns också på plats vid minst två tillfällen i veckan. Fotbollsträningen är elitinriktad och kompletteras med fysträning, mental träning och kunskaper i träningslära och ledarskap.

Den största delen av träningen sker antingen på Guldfågeln Arena (pojkar) och på Gröndal (flickor), där du erbjuds träning på planer och gym av högsta kvalitet. Vid behov har du också tillgång till idrottsmedicinsk expertis och på träningsdagar serveras du frukost eller mellanmål.

Ansökan och antagning

Ansökningsperioden till NIU fotboll är öppen. Antagning till NIU fotboll kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU fotboll görs på Svenska fotbollsförbundets webbplats senast den 1 december 2022.

När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan.

Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan.

Det kommer att finnas ca 20 platser på NIU fotboll som ska fördelas mellan pojkar och flickor beroende på söktryck. Fördelningen ska dock vara rimlig i förhållande till antalet licensierade spelare. Pojkar och flickor tränar var för sig. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen tas in.

NIU fotboll genomförs i samarbete med elitklubbarna Kalmar FF och IFK Kalmar.

När du har skickat in din ansökan till NIU fotboll så kan du få en kallelse till provträning. Provträningen sker någon gång i mitten av december. Här nedan ser du tider och info för både tjejer och killar.

Antagningsbesked

När vi har fått in alla ansökningar till NIU kommer de som ansökt att få svar så fort som möjligt efter den sista ansökningsdagen. All information kommer via mejl strax efter den 1 december.

Provträning

I ditt antagningsbesked kommer det stå om och när vi vill att du kommer och provtränar hos oss.

Datum för provträning

  • 5 december 2022 (flickor)
  • 6 december 2022 (pojkar)
  • 7 december 2022 (pojkar)
  • 8 december 2022 (pojkar)

Plats: Samling är på Guldfågeln Arena, Trångsundsvägen 40 i Kalmar.
Tid: 08.30 - 12.30
Träning: 09.30 - 11.30
Utrustning: Skor för konstgräsplan, kläder för träning utomhus och handduk.

Efter träningen bjuds det på lunch. Meddela eventuella allergier till din instruktör.