Gå till innehåll

NIU - Innebandy

{"X":0.165,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

NIU innebandy är utbildningen för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en elitinnebandysatsning.

Hitta på sidan

Utbildning

Undervisningens utformning är tänkt att underlätta för dig som ibland tvingas vara borta av innebandymässiga skäl, exempelvis landslagsläger av olika slag. Innebandyakademin är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

Dina instruktörer har den erfarenhet och utbildning som krävs för att du som innebandyspelare och som enskild individ ska få möjlighet att utvecklas optimalt efter dina förutsättningar. Detta gör du i en positiv och progressiv tävlingsinriktad miljö där fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Vi erbjuder fyra träningstillfällen per vecka. Under dessa tillfällen kommer du få möjlighet att utveckla de viktiga egenskaper som krävs för att bli en framtida SSL-spelare.

Du har tillgång till en modern träningsanläggning där ett välutrustat gym och idrottsmedicinsk expertis är självklara inslag i er träningsvardag. I anslutning till träningen serveras det också näringsrik frukost eller mellanmål. Innebandyträningen är elitinriktad och kompletteras med fysiologisk träning, mental träning, kostkunskap och kunskaper i träningslära och ledarskap.

{"X":0.11,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Ansökan och antagning

Ansökningsperioden till NIU innebandy är öppen. Antagning till NIU innebandy kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU innebandy görs på Svenska innebandyförbundets webbplats senast den 1 december.

När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan. Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan.

Det kommer att finnas 13-14 platser på NIU innebandy som fördelas mellan pojkar och flickor. De innebandyspelare som erhåller en plats, har bedömts inneha de förutsättningar som krävs för att i framtiden nå nationell elit. NIU innebandy samarbetar med elitklubben FBC Kalmarsund.