GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Yrkeslärare till El- och energiprogrammet

Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har ca 1300 elever och ca 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Tillträde: 2022-08-15 eller enligt överenskommelse Löpande rekrytering kommer att tillämpas.
  • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet på Kalmarsunds gymnasieförbund med placering på Lars Kaggskolans El- och energiprogram. Tjänsternas huvudområde är praktisk och teoretisk undervisning i gymnasiekurser på El- och energiprogrammets dator- och kommunikationsinriktning. En av tjänsterna är mer riktad mot persondatorer, servrar och nätverkskommunikation medan den andra tjänsten är mer riktad mot svagströmselektrikerns arbetsuppgifter.
Tjänsterna innebär förutom läraruppdraget även ett mentorsskap där du har ett nära samarbete med elevhälsan och vårdnadshavarna för att eleverna ska trivas, ha hög närvaro samt uppnå hög måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Till gymnasielärartjänsterna på El- och energiprogrammet söker vi i första hand personer med intresse för tele-, data- och nätverkskommunikation. Som lärare inom något av sökta områden bör du ha kunskaper i antingen: Datorer, nätverkskommunikation, serverar och nätverkskomponenter. Grundläggande kunskaper i allt från kablage till applikation. Alternativt ligger dina kunskaper inom svagströmselektrikerns arbetsområden såsom installation och reparation och data- och telenät samt larm och övervakning men även grundläggande kunskaper i hemelektronik.

Du ska dessutom samt ett genuint intresse av att handleda, undervisa och arbeta med ungdomar samt utveckla deras praktiska och teoretiska kunskaper inom området. Du ska även ha god samarbetsförmåga, erfarenhet av att arbeta i arbetslag och ha stort intresse för att utvecklas och utveckla andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och yrkeserfarenhet inom något eller några av nedanstående yrken.

Svagströmselektiker
Nätverkstekniker
Dator- och serveradministratör
Installationselektriker

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-20

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>