Gå till innehåll
Exteriörbild på Axel Weüdelskolan.

Datorer och IT

{"X":0.31,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Information till elever angående datorer, trådlöst internet, program och inloggningsuppgifter.

Hitta på sidan

Datorer

Elever inom vuxenutbildningen har tillgång till datorer på skolan och har inte möjlighet att låna dator under utbildningstiden. Undantagna är elever som studerar på yrkesutbildningar.

På Axel Weüdelskolan har du tillgång till trådlöst Internet.

Öppettider för datorhantering

Bredvid kaféterian på entréplanet

  • måndagar klockan 07.30-12.00
  • onsdagar klockan 13.00-15.00

Du kan också boka annan tid via mail: sawsan.taha@ksgyf.se

Teknisk IT-support och digital kompetens

Här finns IT-relaterad information för dig som studerar eller arbetar vid någon av Kalmarsunds gymnasieförbunds skolor.

Den här webbplatsen innehåller grundläggande information, med kortfattat fakta och länkar, om de olika digitala verktyg vi har tillgång till i Kalmarsunds gymnasieförbund.

Digital kompetens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Introduktionsfilm om Google Apps

Inloggningsuppgifter

Inloggningsuppgifterna till ditt skolkonto kvitteras ut i skolans reception eller delas ut vid informationsmötet innan kursstart. Detta konto ger dig sedan tillgång till ditt Dexterkonto och till skolans trådlösa nätverk.

1. Ksgyf-konto (Google-konto)

Detta konto ger dig tillgång till alla de program som du behöver för att utföra ditt skolarbete. Det ger dig även tillgång till den e-postadress som dina lärare kommer att använda sig av för att kontakta dig. Det är mycket viktigt att alla elever hämtar sitt ksgyf-konto eftersom många kurser kräver att detta konto används för att kommunikationen mellan lärare och elev skall fungera.

2. Nätverksuppkoppling

Du får tillgång till skolans trådlösa nätverk genom att ansluta till nätverket Kalmar i listan över tillgängliga nätverk på din enhet. Nätverket är endast tillgängligt för elever och personal på skolan med domänen @ksgyf.se och lösenordet till nätverket är "kalmarkalmar". Anslut till nätverket med lösenordet och gå sedan till en ny internetsida på din enhet och logga in med ditt elevkonto. Du kan behöva starta om din enhet för att ansluta till nätverket om inloggningssidan inte visar sig vid första försöket.

3. Dexter-konto

I Dexter får du tillgång till information som rör dina egna studier. Schema, studietid och så vidare. Dexterkontot följer ditt skolkonto och du får dina inloggningsuppgifter genom att besöka Dexters hemsida via länken på kunskapsporten och följa instruktionerna för glömt lösenord / nytt konto.