Gå till innehåll
Exteriörbild på Axel Weüdelskolan.

Utbildningar

{"X":0.1425,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Du väljer själv vilken kombination av kurser du vill studera – högst sex kurser. För att du ska lyckas och känna tillfredsställelse med dina studier är det viktigt att du börjar studera på rätt nivå utifrån dina förkunskaper och att inriktningen motsvarar dina behov.

Hitta på sidan

Alla som studerar hos oss ska ha haft ett samtal med studie- och yrkesvägledare. Detta gäller även de som kompletterar ett eller flera ämnen.

På Skolverkets hemsida kan du läsa om vem som har rätt till komvux.

Rätt, behörighet och antagning till komvux på gymnasial nivå på Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grundläggande vuxenutbildning

Vill du studera på grundskolenivå är du välkommen till den grundläggande vuxenutbildningen. Du läser i egen takt efter en individuell studieplan och börjar på en nivå anpassad efter dina förkunskaper.

______________________________________________________________

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning ger samma kompetens och behörighet som ungdomsgymnasiet. Du kan läsa och kombinera kurser efter behov och intresse. Du kan börja studera på den nivå som passar
dina förkunskaper.

______________________________________________________________

Komvux som anpassad utbildning

Komvux som anpassad utbildning är en frivillig utbildning för dig över 20 år som behöver mer tid för inlärning på grund av ett funktionsvariation. På Komvux som anpassad utbildning möter du erfarna lärare med stort engagemang som hjälper dig och ger dig stöd genom hela din utbildning.

SFI - Utbildning i svenska för invandrare

Utbildningen i svenska för invandrare är en kvalificerad språkutbildning som syftar till att ge vuxna invandrare grundläggande kunskaper i svenska språket enligt Skolverkets kursplaner.

Yrkeshögskoleutbildning

Yrkeshögskolans utbildningar svarar mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden. Tanken bakom yrkeshögskolans utbildningar är att de ska finnas när och där de behövs. Det innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar, och att nya utbildningar inom yrkeshögskolan startar och gamla läggs ner allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras.