Gå till innehåll
Exteriörbild på Axel Weüdelskolan.

Komvux som anpassad utbildning (Lärvux)

{"X":0.015,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Komvux som anpassad utbildning är en frivillig utbildning för dig över 20 år som behöver mer tid för inlärning på grund av intellektuell funktionsvariation eller förvärvad hjärnskada. På komvux som anpassad utbildning möter du erfarna lärare med stort engagemang som hjälper dig och ger dig stöd genom hela din utbildning.

Hitta på sidan

Du är välkommen att söka kurser hos oss om du behöver extra stöd i din inlärning på grund av funktionsvariation eller förvärvad hjärnskada. Kommunal vuxenutbildning som anpassad utbildning finns inom två nivåer:

  • Grundläggande nivå
  • Gymnasial nivå

Du ska ha fyllt 20 år och ha förutsättningar att tillgodogöra dig kursens innehåll.

Om utbildningen

Undervisningen sker i små grupper och du planerar studierna tillsammans med din lärare. Du studerar på deltid och de flesta grupper träffas två timmar per tillfälle och vecka.

Efter slutförd kurs får du betyg eller intyg. Studietakten anpassas efter dina förkunskaper och behov.

För mer information se Skolverkets information:

När börjar utbildningen?

De kurser som startar i augusti/september ansöker du till i maj. Antagning sker även kontinuerligt under året. Längden på kurserna varierar. Kurserna startar under förutsättning att det är tillräckligt många sökande.

I urvalet bland de sökande ges företräde till den som har störst behov av utbildningen. Du får förtur om du inte tidigare har läst hos oss eller om kursen behövs för ditt yrkesliv eller verksamhet.

Kostnadsfri

Du får eller får låna material du behöver för dina studier. Utbildningen är gratis, det finns inga kursavgifter.

Är du intresserad?

Är du intresserad av att studera hos oss eller vill ha mer information kontakta någon av personerna nedan eller fyll i en intresseanmälan Länk till annan webbplats.. Vi bokar ett möte och gör en ansökan tillsammans utifrån dina önskemål och dina förutsättningar:

Anna Åhman

Lärare Lärvux

Marie Louise Anderzén

Studievägledare grundläggande vuxenutbildning