Gå till innehåll

17 april 2024

Elever på Lars Kaggskolan vinner "Unga reportrar"

PET Agera tar emot sitt pris.

Våra härliga årskurs 2 elever, Hilda Skullered, Samuel Elfverson och Alice Tengström på naturvetenskapsprogrammet på Lars Kaggskolan har vunnit den nationella tävlingen ”Unga reportar” med deras bidrag PET Agera. Unga Reportrar är en journalistiktävling inom miljö och hållbarhet arrangerad av organisationen Håll Sverige rent.

- När vi läste om de globala målen på Globala målens hemsida var det ett mål som tilltalade oss lite extra, mål nummer 14. Målet handlar om hur vi ska hantera världens hav, för om vi fortsätter som vi gör nu kommer haven att bestå av mer plast än fisk år 2050. Detta inspirerade oss till att sprida denna information och uppmana till agering. Vi valde därför att göra en låt, eftersom vi tänkte att budskapet i en låt skulle fastna lätt hos åskådaren. Vår låt tar upp fakta om hur världen ser ut idag, vad vi kan göra för att hjälpa till och uppmanar till att agera för en mindre nedskräpad värld. Temat är skräp i naturen, men också andra miljöproblem såsom ökad konsumtion och population berättar Hilda, Samuel och Alice.

Håll Sverige rents motivering

Bidraget som vunnit i år har visat vad vi behöver göra för att ta hand om jorden vår. Filmen är välgjord, informativ och kreativ och visar med enkla medel hur vi ger vår jord mer liv. Budskapet är solklart, vi måste konsumera mer hållbart!

Första pris är 10 000 kr till klassen. Pengarna planerar de att spara till studentfirandet.

Stort grattis till Hilda, Samuel och Alice!

Programrektor Jonas Hallén delar ut blommor till finalisterna.

Programrektor Jonas Hallén delar ut blommor till finalisterna.