Gå till innehåll

7 februari 2024

Svartsjuka är inte romantiskt

Bild på kampanj Svartsjuka är inte romantiskt

Just nu pågår kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt. Kampanjen riktar sig till dig som är ung. Det finns stöd att få för dig som blir utsatt för våld i en relation, är orolig för en vän, utsätter någon annan för våld eller bara vill veta mer om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer. Kanske är du osäker på vad som är våld i en relation?

Våld i ungas partnerrelationer är när en ung person utövar våld mot sin partner. Våld kan vara många olika saker och utövas i olika relationer. Det kan till exempel handla om någon du träffar, har en sexuell relation med, är tillsammans med eller tidigare har haft en relation med. Våldet kan till exempel vara fysiskt, psykiskt, sexuellt eller digitalt. Våld är aldrig okej och det är ofta en brottslig handling. Du har rätt till stöd och hjälp oavsett var du bor!

Ofta pratar vi om svartsjuka som något romantiskt, men det finns inget romantiskt i när svartsjuka innebär kontroll och våld. Ju mer man vet om problemet desto lättare är det att reflektera och prata om det. Kampanjen ska också bidra till mer kunskap bland vuxna, för att du som är ung ska få det stöd och den hjälp du behöver. På denna webbplats kan du som ung läsa mer om våld och vart du kan få stöd och hjälp. Du som vårdnadshavare kan också hämta stöd på sidan Unga relationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..