Gå till innehåll

14 december 2023

Beatrice och Martin vann jämställdhetspriset 2023

{"X":0.2225,"Y":0.0,"Width":0.56,"Height":0.99555555555555553}

Varje år delar vi ut ett jämställdhetspris och i år gick priset till lärarna Beatrice Gustavsson och Martin Zetterbjörk på Jenny Nyströmskolan. De fick ta emot priset som en överraskning idag på lektionstid och dela på prissumman 15 000 kronor.

Övergripande motivering

De två nominerande har med sitt engagemang mött våra elevers olika behov. De har ett jämlikt bemötande, helt oavsett könsidentitet. De fångar upp de dynamiska gruppeffekterna och ser eleverna utifrån ett helhetsperspektiv. De är även utbildade i MVP och arbetar med metoden i en av klasserna. De är mycket engagerade i dessa viktiga frågor och det syns i deras undervisning. Eleverna förmedlar att de båda är inlyssnande och har god förståelse för elevernas olika livssituationer och behov. De är förstående samtalspartners som bygger relationer med sina elever och har genom flera år bemött elever med könsdysfori på ett mycket bra sätt och gör det på ett inkännande, inlyssnande sätt, samt stöttar utifrån individens behov.

{"X":0.0525,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}

Vem får priset?

Priset delas ut till en eller flera personer som arbetar på ett sätt som förstärker det hållbara jämställdhetsarbetet på våra skolor. Arbetet måste ske inom skolans verksamhet och undervisning. De som får priset har blivit nominerade av elever och medarbetare på skolorna under hösten 2023.

Juryn

Juryn består av samordnaren för förbundet jämställdhetsnätverket, (med stöd av) några av de tidigare årets vinnare samt direktionens arbetsutskott.

Läs mer om jämställdhetspriset på vår webbplats.