Gå till innehåll

9 oktober 2023

Världsdagen för psykisk hälsa

{"X":0.1725,"Y":0.0,"Width":0.56,"Height":0.99555555555555553}

Den 10 oktober varje år infaller Världsdagen för psykisk hälsa, World Mental Health Day. Syftet med dagen, som Världshälsoorganisationen (WHO) står bakom, är att öka medvetenheten om frågor kopplade till psykisk hälsa i hela världen.

Vi har bjudit in Fredrik Livheim som är medicine doktor och psykolog och har forskat i 20 år på hur man kan hjälpa unga och vuxna att stärka sin psykisk hälsa och leva ett bra liv. Han kommer att hålla föreläsningen “Att leva livet fullt ut - även när det känns tungt.” vid flera tillfällen under dagen för alla våra gymnasieelever.

Föreläsningen handlar om att livet ofta är härligt och ibland är det riktigt tufft. Fredrik kommer från svåra uppväxtförhållanden och har egen erfarenhet av lidande och psykisk ohälsa. Han kommer att berätta om detta samt om vad som har hjälpt honom att leva livet fullt ut - även när det känns tungt.

Appen “Aware: Mindfulness & Wellbeing”

Den ideella stiftelsen 29k har som målsättning att hjälpa 10 miljoner människor globalt att stärka sin psykiska hälsa med hjälp av en gratis app som heter ”Aware” och utvecklas just nu. Det är en gratisapp för mental hälsa, välmående och din inre utveckling som är skräddarsydd för dina behov. Fredrik kommer att visa hur appen ser ut och hur du kan jobba i den. Du hittar den där appar finns:

Det finns hjälp och stöd för dig som mår dåligt