Gå till innehåll

Skola 24 - Anmäl frånvaro

Kalmarsunds gymnasieförbund använder Skola24 för schema och frånvarohantering.

Få information om ditt barns frånvaro

Som vårdnadshavare har du möjlighet att få meddelande om elevens frånvaro. För att kunna få det måste du komplettera dina uppgifter i Skola24 med mailadress och telefonnummer.

Instruktion om hur du ändrar och lägger till uppgifter i Skola24 som vårnadshavare på Skola24:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inloggningsuppgifter

Du som är elev kommer i början av terminen att få dina inloggningsuppgifter till Skola24 via mail och kan via medföljande instruktioner aktivera ditt konto i systemet.

I Skola 24 kan du bland annat:

 • Rapportera frånvaro och följa upp denna.
 • För dig som är under 18 år ska målsman alltid anmäla frånvaro.

Ladda ner appen

I appen Skola24 kan du som är elev eller vårdnadshavare se schemat samt anmäla frånvaro. Appen finns att ladda ner där du vanligtvis hämtar appar.

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan ska göras via Skola24 i god tid innan lektionen börjar. Detta gäller även del av dag och till exempel besök hos tandläkare eller läkare. För elever som är under 18 år ska vårdnadshavare alltid anmäla frånvaro. Myndig elev kan anmäla frånvaro själv. När du som elev är inloggad kan du se din eventuella frånvaro. Gäller det ledighet finns särskilda rutiner för detta samt ansökningsblankett - se skolans hemsida.

Frånvaro anmäls till Skola24 genom något av följande sätt:

 1. Logga in i Skola24 med e-legitimation https://ksgyf-sso.skola24.se/
 2. Klicka på "Frånvaro" och sedan på "Anmäla frånvaro".
 3. Klicka på "Ny frånvaroanmälan".
 4. Välj heldagsfrånvaro eller frånvaro del av dag.
 5. Fyll i rätt datum och eventuella tider.
 6. Välj anledning.
 7. Klicka på "Anmäl frånvaro". Du kommer inte få en bekräftelse direkt utan får ett meddelande först när eleven är frånvarande på sin första lektion.

Du kan även se tidigare frånvaro för eleven.

 1. Logga in i Skola24 med användaruppgifterna https://ksgyf.skola24.se/
 2. Klicka på "Frånvaro" och sedan på "Anmäla frånvaro"
 3. Klicka på "Ny frånvaroanmälan"
 4. Välj heldagsfrånvaro eller frånvaro del av dag
 5. Fyll i rätt datum och eventuella tider
 6. Välj anledning
 7. Klicka på "Anmäl frånvaro". Du kommer inte få en bekräftelse direkt utan får ett meddelande först när eleven är frånvarande på sin första lektion.

När du är inloggad kan du även se tidigare/eventuell frånvaro för eleven.

 1. Ring 0515-77 73 07.
 2. Följ instruktionerna.
 3. Var beredd på att knappa in ditt personnummer (10 siffrror ÅÅMMDDXXXX).
 4. Ring före klockan 12 den dag eleven är borta.

Frånvaroanmälan kan bara göras för en hel dag i taget vid anmälan genom Talsvar. Ny frånvaroanmälan ska göras varje dag. Om du ringer efter kl. 12 kommer frånvaro att registreras för följande dag. Elevernas personnummer måste innehålla enbart siffror.

Har du problem med att logga in?

Försöker du att logga in men får nekad åtkomst? Kontrollera att du har angivit rätt inloggningsuppgifter och att du har internetåtkomst. Prova gärna en annan webbläsare.

Om du blir nekad åtkomst till Skola24 eller att du inte ser ditt barn/något av dina barn, så saknas det troligtvis en koppling till barnet i systemet. Vänd dig till skolans expedition med personnummer, namn, e-postadress och mobilnummer. Ta gärna en skämdump alternativt fotografera felmeddelandet du har fått. Skriv ned hur du gjort för att logga in (mobil/surfplatta/dator och vilken webbläsare) så blir det enklare för oss att felsöka.