Gå till innehåll

Biblioteket

{"X":0.15,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}

Jenny Nyströmskolans bibliotek finns mitt i skolbyggnaden på våning 2. Här kan du få hjälp med att söka information till dina skoluppgifter, granska olika källor och få tips på böcker att läsa. I biblioteket finns studieplatser där du kan sitta och läsa eller studera. Vi är två bibliotekarier som arbetar här, fråga gärna oss om du behöver hjälp med något.

Sök i databaser

Här hittar du länkar till de vanligaste databaserna. Till vissa behövs inlogg, som du kan hämta på biblioteket.

Glöm inte att referera till dina källor! Använd APA referensguide Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att göra korrekta källhänvisningar.

Via länken kommer du åt fler databaser, och andra länkar och e-reseurser inom olika ämnen. Du hittar även inloggningar till databaserna där, så att du kan använda dem hemifrån.

Alla databaser och e-resurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi använder oss av en Google-site för att lägga upp alla de lektioner och genomgångar vi gör i klassrummen. Hit kan du gå för att repetera, eller för att komma ifatt om du var frånvarande när vi var i din klass.

Jennys bibliotek - undervisningssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Jenny Nyströmskolan har vi en plan för hur undervisning kring Medie- och informationskunnighet (MIK) ska bedrivas. Planens syfte är att skapa likvärdighet, progression och kvalitet i elevernas utbildning kring MIK. Alla elever på Jenny Nyströmskolan ska få en relevant och aktuell utbildning inom MIK, anpassat till respektive program.

MIK-plan på Jenny Nyströmskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boktips

Kanske letar du efter en bok om nära vänskap, eller är du sugen på en särskild genre som t.ex. science fiction. Kollar in våra boktips! Här har vi samlat boktitlar inom olika teman och genrer. Alla böcker finns på skolbiblioteket.

Jenny-bibliotekets boktips Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekets digitala Regnbågshylla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

På våra sociala medier får du boktips och information om saker som händer på biblioteket. Det kan vara tävlingar, utlottningar, utställningar, nya böcker eller korta boktips-filmer.