Stagneliusskolan / Om skolan / Kika in / Gymnasiemässa 2021

Gymnasiemässa 2021

Välkommen på öppet hus! Lördagen den 9 oktober har vi öppet hus på våra skolor.

Under gymnasieförbundets gymnasiemässa kan du passa på att besöka de skolor och program som du är intresserad av. Träffa lärare och elever som ger dig råd och tips. Gymnasieförbundet ger dig fler möjligheter och vårt mål är att du ska älska det du gör!

Detta händer på Stagneliusskolan

EKONOMIPROGRAMMET
Ekonomi (Sal A3, plan 1), Juridik (Sal A4, plan 1) Ekonomielever informerar om sin utbildning. (Sal A1 & A2, plan 1) kl. 10.15, 10.45, 11.15, 12.30.

FÖRSÄLJNINGS- OCH SERVICEPROGRAMMET
Programmets café är öppet under mässan (Sal A5, plan 1) Vi bjuder på fika! Kom in och ta en fika så berättar elever och lärare mer om utbildningen!

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET
Samhällsvetenskap (Sal B2, plan 2)
Beteendevetenskap (Sal B1, plan 2)
Medier, information och kommunikation (Sal B3, plan 2)

Beteendevetenskap:
- profil Räddning och säkerhet (Sal B4, plan 2)
- profil Idrott och ledarskap (Sal B5, plan 2)

NATIONELLT GODKÄNDA IDROTTSUTBILDNINGAR (NIU)
NIU fotboll och NIU innebandy (Huvudentrén, plan 1). Kombinera ekonomi-, försäljnings- eller samhällsvetenskapsprogrammet med NIU. Välkommen så berättar vi mer!

AST-ENHETEN
För dig som har en funktionsbeskrivning inom autism-
spektrumtillstånd (AST) finns det möjlighet att söka till tre olika program:
Samhällsvetenskapsprogrammet:
- Medier, information och kommunikation

Försäljnings- och serviceprogrammet

Individuellt alternativ: för dig som saknar gymnasiebehörighet

Välkommen till Storken, Stagneliusgatan 14C (högskoleförberedande- och yrkesprogram) eller Stagneliusgatan 14D (introduktionsprogram), där lärare och elever berättar mer om våra program.

UNG FÖRETAGSAMHET (UF)
UF informerar om hur entreprenörskap bidrar till att stimulera ungas kreativitet och idérikedom. (Plan 1)

BIBLIOTEKET
Besök biblioteket – skolans hjärta! En tillgång när du börjar plugga – böcker, tidningar och arbetsplatser! (Plan 2)

ELEVHÄLSAN
Träffa Elevhälsans personal utanför biblioteket. (Plan 2)

SYV
Studie- och yrkesvägledarna finns på plats hela dagen för information om programmen m.m. (Huvudentrén, plan 1)
Vi kommer att ha två infopass tillsammans med kåren i aulan kl 11.00-11.30 och kl. 13.00-13.30. Vi informerar om skolan, vilka program vi har och elevkåren informerar om aktiviteter såsom rugbyn m.m.

ELEVKÅREN
Träffa styrelsen och få mer information om våra evenemang. Vad är en elevkår, vad gör vi och hur kommer eleverna in i bilden? (Plan 1)

Hungrig under mässbesöket?

Gymnasieförbundet serverar lunch i skolrestaurangerna på Jenny Nyströmskolan, Lars Kaggskolan och Stagneliusskolan till självkostnadspris mellan kl. 11.00 - 13.00.

Dagens lunch

Helstekt kotlettrad med potatisgratäng, pepparsås och varma grönsaker eller som vegetariskt alternativ, zucchinibiffar.
70 kr inkl. sallad, bröd och dryck.
Barn upp till 12 år: 45 kr.

Välkomna!