Lars Kaggskolan / Utbildningar / VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Elev borrar

Du som är tekniskt intresserad och tycker om att arbeta praktiskt samt har lätt för att ta till Dig skriftliga och muntliga instruktioner. Du måste tycka om att ta ansvar, och Du har förmågan att lösa "problem" enkelt och effektivt!

VVS och fastighetsprogrammet med inriktningen VVS på Kagg ger dig en bred individanpassad utbildning som gör dig attraktiv i det framtida samhället. I samråd med yrkesnämnden och branschorganisationerna ger VVS-utbildningen dig grundläggande kunskaper om olika energi- och miljöeffektiva system för kyla, värme och sanitet.

APL (arbetsplatsförlagd lärande) är minst 15 veckor och förläggs på ett företag inom vald inriktning. I utbildningen certifieras du med: Heta Arbeten, Säker vatteninstallation samt Sax/Skylift-bevis.
Programmet samarbetar med företag, branschorganisationer, yrkesnämnden samt motsvarande utbildningar på andra skolor.

Inriktning VVS

Denna inriktning ger kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem, gällande installationsregler och bygglagstiftning, kunskaper om energi- och miljöfrågor samt säkerhet.

bild på film klipp

Fortsätt som lärling

Efter gymnasiet fortsätter din utbildning som lärling på ett företag i minst två år. Därefter får du avlägga en yrkesexamen under fyra dagar på en av branschen vald provort. Du har även möjlighet till vidare studier på yrkeshögskola. Exempel på yrken inom VVS kan vara industrirörsmontör, isoleringsmontör eller VVS-montör.

Vill du veta mer?

Linda Blomdahl

Signatur: L

Programrektor

TE, VF-programmen

0480-45 16 05

070-214 27 03

Magnus Bobin

Signatur: BN

Lärare

VVS och fastighetsämnen

0480-45 34 42

070-241 83 33

Ann-Kristin Steen

Signatur: SAK

Studie- och yrkesvägledare

EE, TE och VF-programmen

0480-45 16 20

VVS College logotyp
Följ oss på Instagram
Elev arbetar med sanitetssystem

Framtidsflödet

Framtidsflödet är en webbplats som är framtagen av branschföreningen VVS Företagen för att ge dig information och inspiration kring utbildning, jobb och en framtid inom VVS-branschen.

Framtidsflödet

Branschrekommenderad utbildningsanordnare

Klicka på länken nedan för att läsa mer om yrken i VVS-branschen och vilka utbildningsvägar som finns.

VVS-Branschens Yrkesnämnd