Lars Kaggskolan / Utbildningar / El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet (EE)

Elev arbetar vid dator

El- och energiprogrammet är för dig som vill arbeta med modern teknik inom automation, dator- och kommunikationsteknik, energiteknik och elteknik.

Utbildningen är yrkesinriktad och det finns goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet. På el- och energiprogrammet får du varva teori med praktiskt arbete med installation, service och underhåll på olika typer av utrustningar Första året läses gemensamt sedan väljer du inriktning inför årskurs två. Skolan tillhandahåller modern professionell utrustning i ändamålsenliga lokaler. APL, arbetsplatsförlagt lärande, förläggs i 15 veckor på etablerade branschföretag inom regionen.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta som installationselektriker, automationstekniker, industrielektriker, driftoperatör, nätverkstekniker, servicetekniker med mera. Du har möjlighet att läsa till grundläggande behörighet till högskola/ universitet. Det finns efter gymnasietiden goda möjligheter till vidareutbildning inom exempelvis yrkeshögskola eller högskola/ universitet.

bild på film klipp

Kontakta gärna oss

Märit Truuts

Signatur: T

Programrektor

BA, EE och FT - programmen

0480-45 16 11

070-214 83 74

Ann-Kristin Steen

Signatur: SAK

Studie- och yrkesvägledare

EE, TE och VF-programmen

0480-45 16 20

Stefan Mellberg

Signatur: MT

Lärare

El - automationsämnen

0480-45 34 68

076-804 59 25