Lars Kaggskolan / Kunskapsporten / Utbildning / Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet

Elev färgar hår

Hantverksprogrammet Frisör och Hår- och Makupstylist riktar sig till dig som vill arbeta kreativt med människor och service.
Vi blandar praktisk och teoretisk kunskap inom stil, form, proportioner, färg, kemi, arbetsmiljö, och entreprenörskap etc.
Du kommer få arbeta på dockor, modeller, kunder och även på varandra för att få så verklighetstrogen träning som möjligt.
Båda yrkesutgångarna är serviceyrken som handlar om att upprätthålla goda kundkontakter och därför lägger vi stor vikt vid service, bemötande och försäljning i utbildningen.
Första året är gemensamt oavsett yrkesutgång. Syftet är att du ska få jobba med olika moment och därmed få inblick i de två yrkesutgångarna, Frisör samt Hår- och makeupstylist. I slutet av årskurs 1 söker du yrkesutgång till årskurs 2. Urvalet till ett bestämt antal platser inom yrkesutgångarna sker utifrån dina samtliga betyg i årskurs 1.
På Hantverksprogrammet finns skickliga och erfarna lärare och modern professionell utrustning i ändamålsenliga lokaler. Arbetsplatsförlagt lärande (APL), förläggs i minst 15 veckor i samverkan med etablerade branschföretag inom regionen.
LARS KAGGSKOLANS HANTVERKSPROGRAM ERBJUDER I DAGSLÄGET TVÅ OLIKA YRKESUTGÅNGAR:
Frisör>>
Hår- och makeupstylist>>

bild på film klipp

Kontakta oss:

Jonas Hallén

Signatur: H

Rektor

HV och NA - programmet

0480-45 16 12

073-060 15 35

Malin Långberg

Signatur: LMA

Studie- och yrkesvägledare

BA, HV, NA-programmen

0480-45 16 19

076-100 35 75

Monika Golz

Signatur: BM

Lärare

Frisörämnen

0480-45 16 60