Media

Estetik och media är en inriktning på det estetiska programmet. Det är en utbildning för dig som vill utveckla dina teoretiska och praktiska kunskaper inom medieproduktion.

bild på film klipp

Kommunikation i olika medier

Väljer du den här inriktningen får du lära dig att utveckla de uttrycksmedel som olika medier erbjuder. Utbildningen passar alltså dig som är intresserad av och vill utveckla din förmåga att kommuniceramed hjälp av olika typer av medier, det vill säga i film, foto, webb och tryck.

Det här får du jobba med

I din utbildning får du jobba med digitala medieproduktioner inom foto, film, ljud, animation, webb och grafisk kommunikation men också med digital konst. Berättande och kommunikation är centralt i all medieproduktion och detta får du lära dig hantera i såväl traditionella som nya medier. I arbetet med olika medieproduktioner får du möjlighet att utvecklas som fotograf, skribent, ljudproducent, redigerare, filmare eller animatör.

bild på film klipp

Vidare studier

Det estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att studera vidare på många olika samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar på högskolor och universitet. Men det är också en bra grund för yrkeshögskoleutbildningar, folkhögskoleutbildningar och utbildningar med kopplingar till den inriktning som du har valt.

Besök ES media

ESMEDIAS egna hemsida med massor av information om utbildningen!

Besök vår media sida: esmediajenny.org

Inriktningsansvarig

Ingela Fyreskär

Signatur: FI

Lärare

Estetiska ämnen - media

0480-45 17 65