Jenny Nyströmskolan / Utbildningar

Utbildningar

Jenny Nyströmskolan är en skola med en rik blandning av program och inriktningar som gör att skolan känns levande och nästan som ett litet samhälle i miniatyr. Här finns en bra blandning av högskoleförberedande och yrkesprogram.

Lärare undervisar elever i ett klassrum på Jenny Nyströmskolan

På Jenny Nyströmskolan finns det utbildningar för dig som är intresserad av bild, dans, media, teater, musik, vård, omsorg, pedagogik, hälsa, idrott, restaurang, bageri, turism- och hotellbranschen, naturvetenskapliga ämnen samt naturvetenskap i kombination med ett miljö- eller samhällsperspektiv.

På JENNY finns också rum för dig som behöver gå ett introduktionsprogram innan det kan bli aktuellt att söka ett nationellt gymnasieprogram eller söka arbete. Det finns också lärlingsutbildningar.

Gymnasiesärskolan ingår i Kalmarsunds Gymnasieförbund, som drivs gemensamt av Kalmar, Torsås, Mörbylånga och Borgholm. Sedan 1 januari 2010 är Gymnasiesärskolan också en organisatorisk del av Jenny Nyströmskolan. Gymnasiesärskolan har 120 elever och utbildningarna finns på flera av förbundets skolor i Kalmar. Läs mer om dessa utbildningar på Gymnasiesärskolans hemsida:

Välkommen att boka ett besök på något av Jenny Nyströmskolans program

NIU på Jenny

Nationella idrottsutbildningar, NIU, finns på två av Jennys program, barn- och fritidsprogrammet samt naturvetenskapsprogrammet.

Nationell idrottsutbildning