Jenny Nyströmskolan / Aktuellt / Klasskompisar från Kalmar, blev "Kungar i New York" - vad hände sedan?

Klasskompisar från Kalmar, blev "Kungar i New York" - vad hände sedan?

Publicerad: 2023-01-19 07:13

Klasskompisar från Kalmar, blev "Kungar i New York" - vad hände sedan?
Läs mer om medieelevernas resa i yrkeslivet, och utvecklingen av medieutbildningen i Kalmarsunds Gymnasieförbund sedan 1995.

Ingela Fyreskär (leg. medielärare/företagsekonomi) på ES MEDIA - Jenny Nyström, var med och startade medieutbildningen på gymnasienivå 1995 i Kalmarsunds Gymnasieförbund. " Vi har haft ett vinnande pedagogiskt koncept" från start, och vi jobbar egentligen på samma sätt än idag i vår medieutbildning här på Jenny, ES MEDIA. Som elev lär man sig grunderna i medieproduktion, du får experimentera i en kreativ miljö där du utvecklas och hittar "din stil" och lär dig ta ansvar för ditt arbete, och vi gör riktiga produktioner som blir publicerade. Det vi vunnit på detta är flera hundra duktiga kreatörer och entreprenörer genom tiderna - som idag har ett meningsfullt och engagerat yrkesliv. Många är tongivande inom olika mediebranscher, en del arbetar inom andra yrken där kommunikation är en viktig del. Forskningen visar på att lära sig i en experimentell miljö där man gör verkliga produktioner - är mycket viktigt för motivation och vi har ständig kontakt med många av våra fd elever - så vetenskap och beprövad erfarenhet ligger bakom denna framgång.

Läs här om några av de första medieeleverna Ingela undervisade i Kalmarsunds Gymnasieförbund och vad som hände sedan i deras liv!