Jenny Nyströmskolan / Aktuellt / Jörgen Nordström årets UF-lärare

Jörgen Nordstöm är årets UF-lärare i Kalmar län

Publicerad: 2021-03-19 10:28

Jörgen Nordström, bekant för sitt arbete som John i pjäsen Jaensson på Villa Solbacken, blev idag utsedd till Årets UF-lärare i Kalmar län med Visma som tävlingsvärd.

Jörgen, som är en erfaren lärare i teaterämnen på Estetiska programmet på Jenny Nyströmskolan i Kalmar, har de senaste åren även arbetat som entreprenörskapslärare på Jenny Nyströmskolan med elever representerade från många olika program.

Jörgen är en fantastisk lärare som brinner för sina elever och med sin bakgrund som skådespelare och företagare kan han verkligen ge eleverna den bästa hjälpen för att de ska kunna utveckla sina företag på bästa sätt, säger Anna Hofvergård Regionchef på Ung Företagsamhet.

Jenny Nyströmskolan har de senaste åren satsat rejält på entreprenörskap och idag driver alla elever på de Estetiska programmet UF-företag samt en hel del andra elever från olika program på Jenny Nyströmskolan och totalt är det 108 elever. Det är bara Stagneliusskolan som har fler UF-elever i Kalmar.

Boo Gunnarsson och Hilda Netz från Visma, som är tävlingsvärd för Årets UF-lärare säger:

-För oss på Visma är kategorin Årets UF-lärare den viktigaste kategorin då elevernas lärare är de som lägger grunden till elevernas företagande och bidrar därmed till den viktiga regionala utvecklingen.

Motivering från Visma:
Vinnaren är en riktigt drömlärare som alltid vill sina elevers bästa, stöttar dem i alla väder och har en stark övertygelse om att alla kan. Hen har en lång erfarenhet av att jobba kreativt med entreprenörskap vilket ger eleverna en fördjupad kunskap i konsten att driva företag.