GYF / Utveckling & kvalitet / Verksamhetutvecklingsfonden / Teknikkomplettering för TV-redaktion

VUF-projekt 2018: ”Teknikkomplettering för TV-redaktion”

Två elever i mixerbord i TV-sändningsstudio

2018 sökte marknadsgruppen och ES MEDIA på Jenny Nyströmsskolan VUF pengar för att komplettera och uppdatera den nya TV-studion med ytterligare teknik. Syftet är att kunna låta elever och personal producera rörliga bilder med bra kvalité, vilket är den snabbast växande virala trenden idag, även pedagogiskt.

Tenikkomplettering för TV-redaktion ger hela förbundet större möjligheter för utveckling av rörliga bilder.
Trots att projektet har som huvudsyfte att i första hand marknadsföra Jenny Nyströmsskolan kontinuerligt med rörliga bilder, så ger en fungerande TV-redaktion och TV-studio också utökade möjligheter för hela förbundet att utnyttja mediet. Alla olika program och inriktningar samt skolornas personal erbjuds möjlighet att delta i program och sändningar. Det ger en ny typ av utmaning för både elever, lärare och annan personal, att bidra med nya tankar och att nya idéer sprids. Det ger oss ett sätt i hela förbundet att stärka vår närvaro i rörliga bilder och på så sätt stärka hela förbundets varumärke.

Det vi har lyckats med hittills är att synas med fler rörliga bilder, viralt, i flera olika kanaler. Vi har etablerat Jenny klubben - ett livesänt studioprogram, Livesänd Stå-Upp studio under Gymnasiemässan, medverkan på PRIDE-festivalscenens LED-skärm, filmade 2018 års Skolrugby med livestreaming på 24Kalmar.se och livesände eventet Jennyhjälpen 2018 som samlade in 10.000:- till Musikhjälpen.

Det är i huvudsak ES MEDIAs lärare och elever som står för produktionen. Vi är just nu relativt fullbokade under våren 2019, men har du eller dina elever någon idé till något projekt där du behöver hjälp med rörligt material, så är det fritt fram att höra av sig till oss. Det kan bestå av något ni vill filma själva, behöver teknisk support, behöver hjälp med att redigera, eller där ni vill delta i något av våra kommande produktioner. Du kanske har en egen programidé du vill ha hjälp med att genomföra? Vi kan också bidra med att vara ett bollplank inom kompetensområdet rörliga bilder och visuella uttryck både grafiskt och fotografiskt.

Välkommen!

Medielärarna - Jenny Nyströmsskolan
This is an email address
This is an email address
This is an email address