GYF / Utbildning / Evenemang / Gymnasiemässa / Mässprogram för Jenny Nyströmskolan

Mässprogram för Jenny Nyströmskolan

Det här händer på Jenny Nyströmskolan den 8 oktober klockan 10.00-14.00.

Besöksadress: Smålandsgatan 25, Kalmar
Telefon: 0480-45 17 00
E-post: This is an email address
www.jennynystromskolan.se

Barn- och fritidsprogrammet

Välkommen att besöka oss i Gallerian och i F6. Vi berättar om inriktningarna pedagogiskt och socialt arbete samt fritid och hälsa. Möt elever och lärare som berättar om studier och yrkesliv. Vi berättar också om möjligheten att genomföra praktikperiod utomlands.

Estetiska programmet 

Välkommen till Estetiska programmet. Programmet som både ger dig behörighet till högskola och universitet samt utvecklar din kreativa förmåga! Elever från alla inriktningar hälsar välkomna i Aulan med föreställning - varje hel timme klockan 10.00, 11.00, 12.00 och 13.00.

ES-Bild och form

Samling i Gallerian klockan 10.30, 11.30, 12.30 och 13.30 för guidad visning i bildlokalerna (Kortare turer även från ES-informationsbord).

  • Bildverkstad i stora ateljén (A1-plan 2)
  • Digitalt arbete (A4-plan 2)
  • Formverkstad (A7-plan 2)
  • Utställning av elevarbeten i ES-galleriet.

ES Dans

Samling i Gallerian klockan 10.30, 11.30, 12.30 och 13.30 för guidad visning i danslokalerna (Skeppet - Danssalen) där danseleverna repeterar inför kommande föreställning. Det finns även möjlighet att ställa frågor till elever och undervisande danslärare.

ES Media

Du möter elever, före detta elever och lärare i Gallerian och i våra medielokaler. Passa på att hämta ditt exemplar av Skolmagasinet FACE!

Guidade turer till våra medielokaler, med samling vid kiosken klockan 10.30, 11.30, 12.30 samt 13.30 (Kortare turer även från ES-informationsbordet i Gallerian).

  • Fotografisk bild (Fotostudion A5 - plan 2)
  • Ljudstudion (A5 - plan 2)
  • Grafisk design (B1 - plan 2).
  • Film- och TV produktion - Studio live (K1 & K3 - plan 2).
  • Popup-studio Live i Gallerian och på YouTube.

ES Musik

ES Musik har konsert i Jennys Aula hela dagen. Samling i Gallerian klockan 10.30, 11.30, 12.30 och 13.30 för guidad visning i musiklokalerna där elever repeterar höstens produktioner i Skeppets Aula. Här finns även möjlighet att ställa frågor till elever och undervisande musiklärare.

ES Teater

Samling i Gallerian klockan 10.30, 11.30, 12.30 och 13.30 för guidad visning i teaterlokalerna (Skeppet - Energihallen) där elever repeterar höstens produktioner. Det finns även möjlighet att ställa frågor till elever och undervisande teaterlärare.

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet presenterar sin verksamhet i Gallerian. Vi bjuder på konferensfika och tar med dig på en spännande resa i besöksnäringens fotspår. Tävla om en hotellfrukost för två personer!

Naturvetenskapsprogrammet

Lär känna oss och vårt program genom att gå en tipsrunda på temat NATURLIGTvis och tävla om ett gott pris. Du får också möjlighet att prova på att laborera och se våra elever och lärare experimentera tillsammans. Vi finns i N-korridoren och i Gallerian. Välkomna!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Bageri och konditori

Våra stolta bageri- och konditorielever bakar bröd, bullar och olika sorters kakor i både bageriet och konditoriet. Vi bjuder på olika sorters smakprov av allehanda bakverk. Dessutom bjuds det på olika sorters konfektyrer som eleverna tillverkat. Både eleverna och lärarna berättar gärna mer om bageriutbildningen och svarar på dina frågor om utbildningen. Tävling - Vinn kanelbullar!

Kök och servering

Våra kökselever visar sin yrkesskicklighet i restaurangköket genom att laga smakportioner som besökare är välkomna att smaka. I gästmatsalen visar servisen sitt yrkeshantverk genom att flambera äpplen och i baren bereds alkoholfria drinkar.

I gästmatsalen finns lärare och elever tillgängliga för att ge information om programmet. Vi kommer även ha deltagare från branschen på plats bland annat Postgatan och Kött & Bar som också bjuder på något gott. Välkomna att smaka!

Vård- och omsorgsprogrammet

Presentation av programmet i Gallerian av elever och lärare. Elever på programmet visar några praktiska moment i vårt uppgraderade metodrum, A11. Vi berättar om möjlighet att genomföra praktikperiod utomlands.

Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU)

NIU fotboll och NIU innebandy. Kombinera naturvetenskapsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet med NIU. Vi finns i Gallerian och berättar mer.

Introduktionsprogrammen

Information i Gallerian.

Studiehallen

Studiehallen har olika typer av studieplatser för att möta våra elevers olika behov av att studera. Det finns läshörna, enskilda studieplatser och grupprum utrustad med teknik som möjliggör för dig som elev att förbereda och arbeta med till exempel presentationer.

Biblioteket

Biblioteket är öppet under hela mässan och bjuder på fika, utställningar och boklotterier. Här kan du även sitta en stund och hämta såväl andan som läsinspiration. Fråga gärna bibliotekarien så berättar hon om vad biblioteket kan hjälpa dig med under studietiden! (Plan 2).

Elevhälsan

I elevhälsan arbetar skolsköterska, skolkurator, speciallärare och studie-och yrkesvägledare. Vi har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Du träffar oss i Gallerian.

Studie- och yrkesvägledare (SYV)

Finns på plats i Gallerian hela dagen och svarar på alla era frågor kring våra olika program.

Elevkåren

Kom och häng med oss i Kåren! Vill du veta mer om våra evenemang, sektioner eller är du helt enkelt bara nyfiken på vad vi är för människor och vad vi håller på med när vi inte anordnar evenemang? Kårrummet är lokaliserat mitt i Gallerian, välkommen in!

Internationalisering

På våra yrkesprogram finns möjligheten till utlandspraktik under din utbildning. Vi berättar om våra samarbetsländer och hur det är att vara på praktik utomlands. Ni träffar oss i Gallerian.

Gymnasiegemensamma ämnen

Våra lärare som undervisar i de gymnasiegemensamma ämnena informerar och svarar på dina frågor i A2, på plan 2.