GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Lärare i svenska på AST-enheten

Stagneliusskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbud och har ca 1100 elever och ca 120 anställda. Vi har utbildningar inom samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och handel. Vi har också en enhet för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom autismspektrat.

På Stagneliusskolan arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att varje elev ska erbjudas de bästa möjligheterna att nå sina studiemål. Vi är en skola med höga förväntningar, både på eleverna och på oss själva. Vill du vara med och påverka och göra skillnad i en positiv och möjlighetsbaserad organisation, så är Stagneliusskolan en arbetsplats för dig.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid / deltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde i augusti eller enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Till vår enhet för ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom autismspektrat söker vi gymnasielärare för undervisning på grundskole- och gymnasienivå i svenska. Vi ser gärna att du också kan undervisa i engelska. Tjänsten är tillsvidare på 80-100%.
Undervisningen är i hög grad individualiserad efter varje elevs speciella förutsättningar. Parallellt med utveckling mot kunskapsmålen arbetar vi även med varje elevs sociala och personliga utveckling. Vi söker därför dig som har kunskap och erfarenhet inom autismpedagogik, olika metoder såsom KAT-kitet, sociala berättelser, TEACCH etc.

Vi söker dig som är ödmjuk, lyhörd och har ett professionellt bemötande och förhållningssätt gentemot elevgruppen och deras vårdnadshavare samt ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. Du kommer att ingå i ett arbetslag vars viktigaste uppgift är att ta tillvara potentialen hos eleverna samt att skapa förutsättningar för var och en av dem att nå sina mål.

Som lärare hos oss förväntas du, utöver undervisning i aktuella ämnen, fungera som resurs under elevernas hela skoldag samt tillsammans med kollegerna aktivt arbeta för elevernas utveckling ur ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid dokumentation och kvalitativt utvecklingsarbete i ständig process.

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad krävs gymnasielärarbehörighet inom något ämnesområde enligt skollagens bestämmelser om behörighet (SFS 2011:326). Formell kunskap om och erfarenhet av målgrupp är meriterande. Du ska vara intresserad av att arbeta i arbetslag och delta i olika utvecklingsgrupper. Vi fäster stort avseende vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

 • Mari Bredman
  Rektor-AST
  0480-45 15 42070-342 17 01
  E-post: Mari Bredman

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-18

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Löpande rekrytering Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>