GYF / Nyhetslista / Tryckfelsnisse har varit framme i vår nya katalogen

Tryckfelsnisse har varit framme i vår nya katalogen

Publicerad: 2022-09-15 11:46

Under den här veckan skickar vi hem den nya utbildningskatalog för gymnasievalet 2023, till alla elever i årskurs nio som är folkbokförda i förbundets medlemskommuner. Den skickas även till grundskolornas studie- och yrkesvägledare i länet. Idag upptäckte vi att det står fel i alla studieplaner för yrkesprogrammen.

Från 2023 gäller nya bestämmelser som ska göra det lättare för elever på yrkesprogram att nå grundläggande behörighet till högskolan. De nya bestämmelserna kommer att gälla för elever som börjar sin utbildning under höstterminen 2023. I studieplanerna för yrkesutbildningarna i katalogen saknas de ämnen som ska ge grundläggande behörighet.

Du behöver alltså inte oroa dig för att programmet inte ska ge grundläggande behörighet till högskola och universitet, även att det inte står med i studieplanen i katalogen. Välj med hjärtat!

Utbildningskatalog 2023/2024

Uppdaterade poängplaner för yrkesprogrammen på Kalmarsunds Gymnasieförbund (PDF)

Du kan läsa mer om grundläggande behörighet för gymnasieskolans yrkesprogram på Skolverkets webbplats: Grundläggande behörighet på gymnasieskolans yrkesprogram - Skolverket