GYF / Nyhetslista / Tillsammans skapar vi trygghet

Tillsammans skapar vi trygghet

Publicerad: 2022-05-23 11:38 Tre elever sitter utanför skolbyggnaden på en bänk och skrattar.

Förra veckan genomförde vi en trygghetsvecka på gymnasieskolorna. Eleverna på Jenny Nyströmskolan, Lars Kaggskolan och Stagneliusskolan fick besök av bland annat Polisen, Länsstyrelsen, Ungdomsjouren, Kvinnojouren och elevkårer på skolorna. Ikväll är det dags för alla vårdnadshavare att engagera sig lite extra.

Trygghetsveckan ska ge mer kunskap om hur det går att förebygga användning av narkotika och andra frågor som handlar om trygghet. För att få en bra dialog mellan elever och vårdnadshavare har vi även skickat ut en inbjudan till alla vårdnadshavare till föreläsningen "Nej tack!".

Föreläsningen är ikväll, måndag den 23 maj klockan 18.30-19.30 i Kalmarsalen. Den genomförs av Håkan Roupé som är säkerhetschef på Kalmar kommun och Johan Hjulström, behandlingsassistent. Där får vårdnadshavare bland annat verktyg för hur det går att upptäcka tecken på användning av narkotika och var det går att få hjälp och stöd. Efter föreläsningen finns det även möjlighet att prata direkt med föreläsarna.