GYF / Nyhetslista / Ny förbundsdirektör

Ny förbundsdirektör är utsedd

Publicerad: 2020-09-24 09:38 Mats-Peter Krantz är ny förbundsdirektör i Kalmarsunds gymnasieförbund

Kalmarsunds gymnasieförbunds direktion har idag den 24 september tagit beslut att anställa och tillsätta Mats-Peter Krantz som förbundsdirektör.

-  Det har varit många kvalificerade sökanden till tjänsten som förbundsdirektör i Kalmarsunds gymnasieförbund och direktionen beslutade idag att anställa Mats-Peter Krantz. Mats-Peter har en stor erfarenhet av skolans värld och är kompetent, modern, engagerad ledare och en utvecklingsorienterad person. Vi var eniga om att Mats-Peter har rätt förutsättningar för att leda gymnasieförbundet in i 2020-talet och önskar honom varmt välkommen till oss, säger Dzenita Abaza (S) ordförande i Kalmarsunds gymnasieförbund.

Mats-Peter Krantz arbetar för tillfället som verksamhetschef vid gymnasiet i Karlskrona kommun. I sitt yrkesverksamma liv har Mats-Peter varit inom skolans värld i olika roller så som rektor för gymnasieskola och kulturskola men även som lärare inom gymnasieskola, grundskola och kulturskola. Han är utbildad på lärarhögskolan i Stockholm och magisterprogrammet mot utbildningsledning samt gått rektorsprogrammet och skolchefsutbildning.

Mats-Peter är 41 år och är bosatt i Karlskrona med sin familj. Han tillträder tjänsten som förbundsdirektör den 14 december 2020.

Kontakt
Dzenita Abaza
Förbundsordförande
Kalmarsunds gymnasieförbund
Tel. 0480-45 00 23
E-post: This is an email address               

  

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 620 medarbetare fördelat över våra fem skolor.