GYF / Nyhetslista / Maria är nominerad till guldäpplet

Maria är nominerad till guldäpplet

Publicerad: 2021-09-15 11:45

Maria Olsén arbetar som lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska på Stagneliusskolan och har nominerats till Guldäpplet.

Maria jobbar målmedvetet i sin språkundervisning med att använda de möjligheter som digitaliseringen ger. Hon har sett de ökade möjligheter till samverkan digitalt som pandemin har fört med sig och hennes elever har bland annat varit med om föreläsningar från bland annat Virginia Historical Society. Eleverna har deltagit i digitalt filmprojekt i samarbete med Filmregion Sydost, och digitalt Zoom-samtal med skådespelare från Unga Klara Stockholm.

Under året med onlineundervisning har Maria hittat modeller för att utveckla undervisningen till exempel hur digitala gruppsamtal lett till mer kvalitativa boksamtal. Hon har också medvetet jobbat så att eleverna fått lära sig presentationsteknik i digitala mötesformer, då insikten nu finns att det kommer att vara en viktig förmåga att behärska framöver.

Läs Guldäpplets intervju med Maria här.

Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Bland de nominerade till Guldäpplet utser juryn, bestående av tidigare pristagare och partners, tre finalister som presenteras den 28 september.

Lycka till önskar Kalmarsunds gymnasieförbund!