GYF / Nyhetsarkiv / Kalles uppladdning för melodifestivalen

Kalles uppladdning för melodifestivalen

Publicerad: 2015-02-11 09:23

Mitt emellan gymnasiestudierna och förberedelserna inför hans deltagande i melodifestivalen hann gymnasieförbundet få tag på Kalle Johansson. 18-åringen från Söderåkra låter förvånansvärt lugn när vi pratar på telefon. Han är elev på Stage4you Academy och var den första officiella artisten till melodifestivalen 2015. Kalle är mitt i hetluften och kanske i början på sin artistkarriär. Först med vinst i Svensktoppen nästa 2014 och som följd på det, direktkvalificerad till Sveriges genom tiderna mest sedda underhållningsprogram i SVT, nämligen melodifestivalen 2015.

Hur känns det att du ska vara med i melodifestivalen?
- Ja, när jag satt och kollade på melodifestivalen förra året så fanns det inte i mitt huvud alls att jag skulle vara med nästa år! Det har hänt så otroligt mycket på kort tid. Jag var mycket glad bara över att få spela på Larmtorget för 3500 pers. Sen att det blev en vinst i Svensktoppen nästa och... ja, oj vad mycket som hänt! Sen blev det final i Göteborg på Lisebergs stora scen, och då sändes tävlingen live i radio, och 1,2 milj som lyssnade. Det är verkligen det här jag vill hålla på med! Sedan att låten som jag vann Svensktoppen nästa med "Den där dan", spelades så mycket, och blev en av P4 mest spelade låtar hösten 2014 var mycket kul!

Hur har du förberett dig inför deltagandet i melodifestivalen?
- Jag fick låten i september och har övat sedan dess på att sjunga den. De senaste månaderna har jag mest övat in lite moves. Vi åkte upp till Stockholm med bandet för någon vecka sedan för att öva inför bildproducenten. Det är mycket man övar för bara 3 min egentligen.

Sitter det nu då?
- Oja, det sitter men, man vill göra det bättre för varje gång.

Du har ett band med dig på scenen under melodifestivalen. Berätta mer om bandet, vilka är de?
- Det är både tidigare och nuvarande Stage4you-elever faktiskt.
Bandet består av de tidigare eleverna David Holst, gitarr, Jens Albertsson, bas, David Madestam, piano och samt nuvarande eleven Jack Pettersson, trummor. Det är ett bra gäng.

Har du fått tid till att öva på skolan, inför ditt uppträdande?
- Nja, vi har övat kvällstid på skolan eftersom några av killarna jobbar. Det är skönt att vara här för alla lärare och elever vet ju vad det innebär att hålla på med artisteri och vad det handlar om.

Vad har Stage4you och lärarna betytt för dig?
- De har verkligen gjort allt för mig. Jag höll ju på med musik innan jag började på skolan men de, framför allt TK (Thomas Karlsson) och Martin (Martin Eriksson), har fått mig till att ta det längre. TK och Martin som är producent och låtskrivare har fått mig att börja skriva musik. Sedan har även lärarna i de teoretiska ämnena som svenska och engelska varit väldigt hjälpsamma nu när jag behövt vara ledig. Jag har fått hjälp och känner verkligen deras stöd.

Var det ett lätt val att välja Stage4you till gymnasiet?
- Inte egentligen. Jag visste att skolan var jättebra och kände till den väl innan jag skulle välja till gymnasiet. Men ville jag verkligen bo kvar i Torsås kommun hela mitt liv? Men sen kände jag att det skulle vara jättekorkat om jag inte valde Stage nu när det finns en så bra skola här. Och det ska ju inte avgöra var den ligger. Man får ändå ny luft och miljöombyten eftersom det ändå kommer mycket nytt folk utifrån till Torsås och Stage.

Vi är ju mitt uppe i gymnasievalstider just nu, vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka till Stage4you?
- Att om de är intresserade av musik, media eller styling så är detta det perfekta valet. Man får lära sig vad som behövs i det verkliga livet. Du får komma ut och spela, och vara med på konserter. Du får smaka på den riktiga branschen och du får tillgång till studion. Så vill man hålla på med musik och fortsätta hålla på med det, så är det ett lätt val - välj Stage4you!

Kommer du ha stor hejaklack med dig i Östersund?
- Nja, biljetterna gick väldigt snabbt och Östersund är en bit upp. Men Ulla och Lina kommer med upp från Stage4you Academy och mitt skivbolag Pama Records. Sedan har jag självklart fixat biljetter till familjen. Jag har aldrig varit så högt upp i Sverige, så det är ett äventyr bara det. Samtidigt lite synd att det inte var närmre så fler härifrån hade kunnat komma och kolla.

Vad tror du om motståndet i din delfinal?
- Ja, du! De vet ju var de gör dem som är med i Östersund, t.ex. Andreas Weise, Andreas Johnson, Kristin Amparo. De har väldig stor erfarenhet av att stå på scenen allihop men jag tror starkt på min låt.

Så vad tror du om dina egna chanser i melodifestivalen?
- Jag tror jag har en chans. Låten "För din skull" är skriven av två lärare på Stage4you, Martin Eriksson och Thomas "TK" Karlsson tillsammans med schlagerveteranen Thomas G:son. Sen har jag varit med och tyckt till också. Det var väldigt viktigt för mig att låten hade "Kalle-stilen", och att bara för att det är melodifestivalen så vill jag inte ha en schlagerlåt.

Och har du någon favorit schlager?
- "Euphoria" med Loreen.

Kalle Johansson kommer att tävla i melodifestivalen lördagen den 21 februari i Östersund och Kalmarsunds gymnasieförbund önskar honom ett stort lycka till!

 

Foto: Morgan Karlsson
Text: Jenny Herlin