GYF / Nyhetsarkiv / Elever vinnare av förbundets jämställdhetspris 2016

Elever vinnare av förbundets jämställdhetspris 2016

Publicerad: 2016-12-19 14:44

Roger Ivarsson, elev på Stagneliusskolan och Hedvig Sävenryd, elev på Jenny Nyströmsskolan tilldelas i år Kalmarsunds gymnasieförbunds jämställdhetspris 2016.

– Både Hedvig och Roger är initiativtagare till elevsektioner på sina skolor som arbetar aktivt för jämställdhet och allas lika rättigheter med målet att göra skolan bra för alla. Det visar att frågor kring inkludering, öppenhet och rätt till att vara sig själv är viktiga både för elever och personal, och att gymnasieförbundet arbetar för att utmana begränsande normer kring kön och genus, säger Dzenita Abaza, ordförande i Kalmarsunds gymnasieförbund.

Pristagarna har uppvaktats med blommor, prischeck på 5000 kr vardera samt diplom under festliga former på Jenny Nyströmsskolan.

Kalmarsunds gymnasieförbund vill stimulera till ett arbetssätt som förstärker gymnasieförbundets jämställdhetsarbete genom att årligen dela ut ett jämställdhetspris på 10 000 kr. Jämställdhetspriset kan delas ut till en eller flera personer, medarbetare och elever inom Kalmarsunds gymnasieförbund för att premiera goda insatser i förbundets verksamhet och som bidragit till en ökad jämställdhet eller som har arbetat för att motverka begränsade normer kring kön och genus.

Stort grattis önskar Kalmarsunds gymnasieförbund!