Kanelbullar
Baka utsökta och goda kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.

Ingredienser
20 st
Deg
- 1/2 paket jäst (à 50 g)
- 50 g smör eller margarin
- 3 dl mjölk
- 1/2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 8 dl vetemjöl
Fyllning
- 100 g rumsvarmt smör eller margarin
- 1 msk malen kanel
- 1 dl strösocker
Pensling
- ägg
- pärlsocker
Gör så här
- Smula jästen i en bunke.
- Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) cirka 30 sek.
- Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C).
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Gör så här
- Smula jästen i en bunke.
- Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) cirka 30 sek.
- Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C).
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Innehåller gluten
- Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
- Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
- Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.
Klimatanpassa
Klimatanpassa
- Gör mer klimaträtt:
- byt ut smöret till margarin,
- pröva även att byta till en växtbaserad dryck istället för mjölk.
- Detta leder till en halvering med 60 procent minskning av klimatpåverkan från maträtten.
- Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Petra Gustafsson
Kommunikatör