Gå till innehåll

5 februari 2024

Elever går till final i gymnasie-SM

{"X":0.0,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Två av våra duktiga elever, Vita Faxe Borgryd och Svante Johansson, i årskurs 2 på Restaurang- och livsmedelsprogrammet har kvalificerat sig till gymnasie-SM för årskurs 3. Det är ett historiskt ögonblick för Jenny Nyströmskolan som aldrig tidigare haft elever som gjort den här resan.

Tävlingen omfattar tre grenar; hotell, kök och servering. Den gren som Svante och Vita har kvalificerat sig i är servering. Det är bara 12 elever (6 par) som går vidare till final och det var många inskickade kvalbidrag.

Finalen går av stapeln 13-14 april 2024 på Internationella Hotell och Restaurangskolan, Campus Södermalm i Stockholm.

Vad är gymnasie-SM?

Gymnasie-SM är Sveriges äldsta tävling för gymnasieelever, och en av de mest prestigefulla. Under en fartfylld helg gör lag från hela Sverige upp i grenarna hotell, kök samt servering. Tävlingen är öppen för alla som går i årskurs 3 på gymnasiet inom hotell och turism- samt restaurang och livsmedelsprogrammet.

Förstapristagarna vinner en inspirerande resa med övernattning, studiebesök, och middag på någon av landets bästa restauranger. En dag att minnas! Denna dag är planerad till 15 maj 2024.