Datorer och It

Ipads

Information till elever angående datorer, program och inloggningsuppgifter.

Introduktionsfilm om Google Apps

bild på film klipp

Allmänn information

Inloggningsuppgifter

Som elev finns de tre olika konton (användarnamn och lösenord till internetsidor) som du skall ta del av och använda. Inloggningsuppgifterna till dessa konton kvitteras ut i skolans reception.

1. Ksgyf-konto (google-konto)

Detta konto ger dig tillgång till alla de program som du behöver för att utföra ditt skolarbete. Det ger dig även tillgång till den e-postadress som dina lärare kommer att använda sig av för att kontakta dig. Det är mycket viktigt att alla elever hämtar sitt ksgyf-konto eftersom många kurser kräver att detta konto används för att komunikationen mellan lärare och elev skall fungera.

2. Spost-konto

Detta konto gav dig tidigare tillgång till en e-postadress men det gör det inte längre. De e-postadresser som var kopplade till detta konto är nu inaktiverade. Detta konto används idag till att logga in på skolans elev-datorer samt till skolans trådlösa nätverk. Du behöver alltså detta konto för att kunna använda skolans datorer eller trådlösa nätverk.

3. Dexter-konto

I Dexter får du tillgång till information som rör dina egna studier. Schema, studietid och så vidare.

Kunskapsporten