Datorer och It

Ipads

Information till elever angående datorer, program och inloggningsuppgifter.

Introduktionsfilm om Google Apps

bild på film klipp

Allmänn information

Inloggningsuppgifter

Inloggningsuppgifterna till ditt skolkonto kvitteras ut i skolans reception eller delas ut vid informationsmötet innan kursstart. Detta konto ger dig sedan tillgång till ditt Dexterkonto och till skolans trådlösa nätverk.

1. Ksgyf-konto (google-konto)

Detta konto ger dig tillgång till alla de program som du behöver för att utföra ditt skolarbete. Det ger dig även tillgång till den e-postadress som dina lärare kommer att använda sig av för att kontakta dig. Det är mycket viktigt att alla elever hämtar sitt ksgyf-konto eftersom många kurser kräver att detta konto används för att komunikationen mellan lärare och elev skall fungera.

2. Nätverksuppkoppling

Du får tillgång till skolans trådlösa nätverk genom att ansluta till nätverket Kalmar i listan över tillgängliga nätverk på din enhet. Nätverket är endast tillgängligt för elever och personal på skolan med domänen @ksgyf.se och lösenordet till nätverket är "kalmarkalmar". Anslut till nätverket med lösenordet och gå sedan till en ny internetsida på din enhet och logga in med ditt elevkonto. Du kan behöva starta om din enhet för att ansluta till nätverket om inloggningssidan inte visar sig vid första försöket.

3. Dexter-konto

I Dexter får du tillgång till information som rör dina egna studier. Schema, studietid och så vidare. Dexterkontot följer ditt skolkonto och du får dina inloggningsuppgifter genom att besöka Dexters hemsida via länken på kunskapsporten och följa instruktionerna för glömt lösenord / nytt konto.

Kunskapsporten