Axel Weüdelskolan / Kunskapsporten / Om skolan / Aktuellt / SFI-elev fick Idrottsstipendium

SFI-elev fick Idrottsstipendium

Publicerad: 2017-01-18 13:38

Vid en ceremoni på Kalmar Teater delade Kultur- och Fritidsförvaltningen ut 2016 års Kultur- och Idrottsstipendier. En av de fyra stipendiaterna var en av SFI-eleverna på Axel Weüdelskolan.

Vid en ceremoni på Kalmar Teater delade Kultur- och Fritidsförvaltningen ut 2016 års Kultur- och Idrottsstipendier. En av de fyra stipendiaterna var en av SFI-eleverna på Axel Weüdelskolan;
"10 000 kr tilldelades Abdulghani Menleh, ungdomsledare för ensamkommande flyktingar, för att kunna fortsätta utveckla sin roll som ledare inom fotbollen i Ängö BK"
Abdulghani har ett genuint fotbollsintresse och har själv både spelat fotboll och varit tränare för Knattefotbollslag i hemlandet Syrien. Under sina studier på SFI uppmuntrades möjligheten till språkpraktik. På så sätt kom han i kontakt med Ängö BK där han nu är ungdomsledare för ett lag med ensamkommande flyktingbarn.
På bilden syns Abdulghani tillsammans med Anette Håkansson Ljungström, praktiksamordnare på SFI.

Kunskapsporten