NIU - Fäktning

En idrottsutbildning inom fäktning som ger dig alla förutsättningar att utvecklas mot elitnivå.

Träning

Du kommer att ges möjlighet att träna fäktning minst tre förmiddagar i veckan. Träningen är individuellt anpassad och utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Fäktträningen sker i samarbete med Kalmar Fäktklubb (KFK) och träningen äger rum i KFK:s fäktsal. KFK bedriver elitträning på både florett och värja och har fäktmästare på båda vapnen.

Ansvarig för utbildningen är Peter Barvestad med erfarenheter från egen landslagskarriär och som förbundskapten både i fäktning som i modern femkamp. Peter är utbildad specialidrottslärare samt har Svenska Fäktförbundets högsta tränarutbildning.

 

Ansökan och antagning

Antagning till NIU Fäktning kräver både antagning till ett gymnasieprogram och och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU Fäktning görs på särskild blankett som skickas till Stagneliusskolan, blanketten finner du på denna sida till höger. När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan.
Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan. 

Dessa gymnasieprogram kan du kombinera med NIU:

  • Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa, pedagogiskt arbete samt socialt arbete med profilering mot väktare Jenny Nyströmsskolan
  • Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi på Stagneliusskolan
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälleJenny Nyströmsskolan
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap Stagneliusskolan

Ansök till NIU Fäktning!

Här finner du ansökningsblankett till nationell idrottsutbildning i Fäktning. Fyll i blanketten, skriv ut och signera med din namnteckning och skicka in till: Stagneliusskolan Box 824 391 28 Kalmar Senast 1 december vill vi ha din ansökan!

Ansök till NIU Fäktning (128 kB)

Instruktör

Peter Barvestad
Idrottsspecialisering: Fäktning
Tel. 070-690 95 42

E-post