GYF / Utbildning / Gymnasieprogram / Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

För dig som är obehörig till ett nationellt gymnasieprogram finns fem introduktionsprogram.

  • Individuellt alternativ (IMIND) finns på Lars Kaggskolan. Utbildningen är individuellt anpassad efter dina behov. Efter utbildningen kan du gå vidare till yrkesintroduktion, annan utbildning eller arbetsmarknaden.
  • Preparandutbildning (IMPRE) finns på Lars Kaggskolan. Utbildningen är till för dig som har förutsättningar att bli behörig inom ett år.
  • Programinriktat individuellt val (IMPRO) kan finnas på yrkesprogram och erbjuds på samtliga skolor i mån av plats. Utbildningen är anpassad för dig som är studiemotiverad och snabbt vill bli behörig. Det krävs att du har godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk och i engelska eller matematik, samt i minst fyra andra ämnen, eller i engelska och matematik, samt i minst tre andra ämnen.
  • Språkintroduktion (IMSPR) finns på Jenny Nyströmsskolan, Lars Kaggskolan och Ölands Gymnasium. För elever bosatta i Kalmar, Mörbylånga och Torsås kommun och har uppnått kunskaper motsvarande åk 6 i ämnet svenska som andraspråk väljer IMSPR-JN (Jenny Nyströmsskolan), annars IMSPR-LK (Lars Kaggskolan). Elever bosatta i Borgholms kommun väljer IMSPR-ÖG (Ölands Gymnasium)
  • Yrkesintroduktion (IMYRK) finns på samtliga skolor i mån av plats kopplat till yrkesprogram. Utbildningen är till för dig som inte är behörig till ett nationellt yrkesprogram. Du får en utbildning som tar sikte på ett arbete eller kommande studier.

För mer information - klicka här.

Information in foreign languages