GYF / Utbildning / Gymnasieprogram

Älska det du gör!

Din gymnasietid är viktig. Och den kan bli en av de bästa perioderna i livet. Här kan du fördjupa dig i dina intressen och förbereda dig inför framtida jobb eller fortsatt utbildning. Men det är lika viktigt att du utvecklar dig som person, känner dig trygg bland kompisar och personal på skolan.

Vi vet att det är viktigt att du trivs. Att du brinner för din utbildning, din skola och dina kompisar. Därför gör vi allt vi kan för att du ska hitta en utbildning som passar dig och dina behov. Gymnasieförbundet har en stor bredd av skolor, program, inriktningar och individuella val. Prata med dina kompisar och föräldrar, besök våra mässor och kontakta din grundskolas stude- och yrkesvägledare. Ju mer insatt du är inför ditt val desto lättare blir det att välja rätt.

Vi satsar även på skolbibliotek, elevhälsa och riktiga skolrestauranger. Vår personal har erfarenhet och kompetens för att hjälpa dig när det behövs. Tillsammans underlättar det för din skolgång och att du kommer trivas. För vårt mål är att du verkligen ska älska det du gör.

Välkommen till Kalmarsunds gymnasieförbund!

Joachim Håkansson
Förbundschef 

Om KSGYF's utbud

Inom Kalmarsunds gymnasieförbund (KSGYF) finns 15 nationella gymnasieprogram och 34 olika inriktningar fördelat på 3 skolor. Alla nationella program omfattar 2 500 poäng.

Om nationella gymnasieprogram

De nationella gymnasieprogrammen kan ha olika inriktningar. Varje program består av olika kurser som är indelade i:

  • gymnasiegemensamma ämnen
  • programgemensamma ämnen
  • programfördjupningar
  • individuellt val
  • gymnasiearbete

Det finns fem introduktionsprogram för de elever som inte är behöriga till ett nationellt program.

Läs mer om gymnasieprogram