Studie- och yrkesvägledare

Kalmarsunds gymnasieförbund bedriver gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Stagneliusskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund och har ca 900 elever och ca 90 anställda. Vi har utbildningar inom samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och handel. Vi har också en enhet för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom autismspektrat. Skolan har tre rektorer med ansvar för flera program. Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete på en arbetsplats med öppet sinnelag och härliga, engagerade arbetskamrater.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Studie- och yrkesvägledarexamen. Bifoga examensbevis. Om du är under utbildning till studie-och yrkesvägledare bifoga intyg på avklarade poäng.
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär mycket elevkontakter genom såväl enskilda vägledningssamtal och information i större grupper med fokus på framtida studie – och yrkesmöjligheter, hantering av elevers val, studieplaner, betyg och program- och skolbyten m m. Som SYV ingår du i skolans elevhälsa och har nära samarbete med skolledning, pedagoger och administration. Arbetet innefattar många kontakter med föräldrar, antagningsenheten samt externa aktörer såsom grundskolor, högskolor, folkhögskolor, vuxenutbildning, arbetsförmedling med flera.

Kvalifikationer

Du ska ha studie- och yrkesvägledarexamen eller likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med unga vuxna och elevhälsoarbete. Tjänsten kräver också att du har god kännedom om utbildning inom gymnasieskolan och kunskap om arbetsmarknaden och dess behov samt goda kunskaper om de regler som gäller vid exempelvis slutbetyg, examen och behörigheter för högskolestudier samt att du har god administrativ förmåga och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Som person har du lätt för att hitta samarbetsformer, är lyhörd för elevernas behov och önskemål, ser möjligheter i svårigheter, är flexibel och kan arbeta både enskilt och tillsammans med andra professioner.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-25

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>