Studie- och yrkesvägledare (vikariat)

Kalmarsunds gymnasieförbund bedriver gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Jenny Nyströmsskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund och har drygt 900 elever fördelade på sex olika nationella program och fem introduktionsprogram. Inom Jenny Nyströmsskolan finns också en gymnasiesärskola. Vi är en framåtsträvande skola med ett öppet klimat som tror på såväl dig som SYV som på våra elever.

Anställning

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Studie- och yrkesvägledarexamen. Bifoga examensbevis. Om du är under utbildning till studie-och yrkesvägledare bifoga intyg på avklarade poäng.
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Arbetstid: Dagtid
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Du kommer att aktivt arbeta med vägledning för våra elever på NA och VO-programmen samt för gymnasiesärskolan. Arbetet innebär mycket elevkontakter genom såväl enskilda vägledningssamtal och information i större grupper med fokus på framtida studie – och yrkesmöjligheter, hantering av elevers val, studieplaner, betyg och program- och skolbyten m m. Som SYV ingår du i skolans elevhälsa och har nära samarbete med skolledning, pedagoger och administration. Arbetet innefattar många kontakter med föräldrar, antagningsenheten samt externa aktörer såsom högskolor, folkhögskolor, vuxenutbildning, arbetsförmedling med flera. I arbetet ingår också marknadsföring av skolans program vid besök på grundskolor och förberedelser samt deltagande i olika marknadsföringsaktiviteter.

Kvalifikationer

Du ska ha studie- och yrkesvägledarexamen eller att du är under utbildning till studie- och yrkesvägledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med unga vuxna och elevhälso-arbete. Tjänsten kräver också att du har god kännedom om utbildning inom den nya gymnasieskolan GY11 och kunskap om arbetsmarknaden och dess behov samt goda kunskaper om de regler som gäller vid exempelvis slutbetyg, examen och behörigheter för högskolestudier samt att du har god administrativ förmåga och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Som person har du lätt för att hitta samarbetsformer, är lyhörd för elevernas behov och önskemål, ser möjligheter i svårigheter, är flexibel och kan arbeta både enskilt och tillsammans med andra professioner.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-25

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>