Heltidslots/mentor

Kalmarsunds gymnasieförbund bedriver gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund med följande program: Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Hantverksprogrammet -inriktning frisör, Introduktionsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och VVS-och fastighetsprogrammet. Antalet studerande på skolan är ca 1 300 och antalet anställda ca 130.

Anställning

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Anställning kommer att ske löpande. Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse. (Visma Recruit är stängt 9/12-10/12.)
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker heltidslots/mentor till våra nyanlända elever på språkintroduktionsprogrammet, IMS. I uppdraget ingår att ha en övergripande insyn i elevernas studiesituation och att i samverkan med undervisande lärare, elevhälsa, studie- och yrkesvägledare, administration och vårdnadshavare och boende, arbeta för att eleverna ska klara sina studier och ges möjlighet till en bra start i sitt nya hemland. Du kommer ansvara för ca. 70 elever, genomföra utvecklingssamtal m.m och vara ansvarig för elevens sociala skolsituation.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en person som har följande kvalifikationer och egenskaper: Grundutbildning, som exempelvis lärare, socionom, SYV, fritidspedagog, idrottstränare eller liknande erfarenhet av arbete med ungdomar. Du skall ha god samarbetsförmåga, vara intresserad av att arbeta i arbetslag och ha stort intresse för elevernas studiemässiga utveckling och sociala situation på skolan. Du har lätt för att skapa goda relationer, både till elever och de lärarkollegor du samverkar med. Du är en stabil och trygg person och har förmågan att både motivera och coacha elever samtidigt som du kan agera om elevers studier ser ut att påverkas negativt. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet för uppdraget.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-15

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>