Medielärare med särskild ämneskunskap inom TV, Film- och videoproduktion

Kalmarsunds gymnasieförbund bedriver gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Jenny Nyströmsskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund och har drygt 900 elever fördelade på sex olika nationella program och fem introduktionsprogram. Inom Jenny Nyströmsskolan finns också en gymnasiesärskola. Vi är en framåtsträvande skola med ett öppet klimat som tror på såväl dig som lärare som på våra elever.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid Tjänsten är en tillsvidaretjänst, 100 % med 6 mån provanställning. Ferietjänst. Månadslön
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Undervisningen kommer att ligga inom medieområdet varpå bred kunskapsbas inom media är viktig. Fokus för utbildningen ES-Media ligger på ämnena medieproduktion, fotografisk bild, grafisk kommunikation samt film- och TV-produktion. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av undervisning i följande ämnen: Film- och TV-produktion1 och 2, Filmproduktion, Medieproduktion 1 och 2, Digitalt skapande 1 och 2, Fotografisk bild 1, Estetisk kommunikation 1 samt Gymnasiearbete. Det centrala kursinnehållet i Film- och Tv-produktion, samt filmproduktion innehåller: Berättarteknik, manus, produktionsplanering, fotografi, ljudinspelning, ljussättning, redigering, postproduktion och ljudläggning för TV/video eller film. Vi arbetar i huvudsak i Adobe-programmen Creative Suite för redigering. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete i broadcast-sammanhang och/eller erfarenhet av undervisning inom TV/Video och Filmproduktion. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete inom en redaktionell miljö eller vid en reklam/informationsbyrå. Undervisningen är både teoretisk och praktisk samt kräver pedagogisk och aktuell teknisk kompetens inom området. Dessutom ingår i tjänsten att vara med i och driva arbetet med att utveckla skolan, programmets och medieinriktningens verksamhet som bedrivs i en ämnes-överskridande miljö. Vi arbetar med en-till-en-koncept vilket innebär att IKT används som en naturlig del i undervisningen.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med yrkeserfarenhet inom mediaämnen. Av arbetsgivaren bedömd kompetens som innebär lämplighet för tjänsten samt personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>